Vragen bij jouw fotoshoot?

Heb je vragen over het plannen of de invulling van een onvergetelijke fotoshoot?

Op deze Q&A-pagina vind je antwoorden op al je prangende vragen over jouw fotoshoot of fotoreportage, zowel voor particulieren als bedrijven.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Welke kledij draag ik op de fotoshoot ?

1. Vermijd drukke patronen en grote logo’s: Kleding met grote patronen of logo’s kunnen afleiden van het onderwerp van de foto, namelijk jij. Kies voor effen kleding of kleine patronen die niet te druk zijn. 2. Kies kleding die bij de locatie past: Als je een fotoshoot in het bos hebt, is het misschien niet de beste keuze om hoge hakken of een pak te dragen. Kies kleding die bij de locatie past en comfortabel is om te dragen. 3. Vermijd felle kleuren: Felle kleuren kunnen overweldigend zijn op foto’s en afleiden van het onderwerp van de foto. Kies voor meer neutrale kleuren, zoals pastelkleuren of aardetinten. 4. Draag kleding die past: Zorg ervoor dat je kleding draagt die goed past en flatteus is. Vermijd kleding die te strak of te los zit, omdat dit kan afleiden van het onderwerp van de foto. 5. Breng gerust accessoires mee naar je fotoshoot: Accessoires kunnen een leuke toevoeging zijn aan foto’s en kunnen helpen om je persoonlijkheid en stijl te laten zien. Denk aan sjaals, hoeden, oorbellen of een leuke ketting. 6. Wees jezelf: Het belangrijkste is om kleding te dragen waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Het is tenslotte jouw fotoshoot en je wilt er zo goed mogelijk uitzien en jezelf zijn. 7. Bij teamportretten of bedrijfsshoots en fotoreportages, stem je best je outfit een beetje op mekaar af. Een idee kan zijn om de linken naar de kleuren van je website of logo. 8. Vermijd te veel contrasten: Vermijd kleding met grote kleurcontrasten, zoals zwart-wit combinaties, omdat dit kan zorgen voor een te grote diversiteit in de foto. 9. Let op de kledingstijl: Zorg dat de kledingstijl van alle deelnemers goed bij elkaar past. Kies bijvoorbeeld voor een casual stijl of een meer formele stijl.

Kan je de weergoden beïnvloeden bij de fotoreportage ?

Soms voel ik me een halve weervrouw. Gewapend met redelijk wat weerapps tracht ik een redelijke voorspelling te doen. Meestal komt het wel goed.

Wat als de fotoshoot dan toch door regenwolken wordt overspoeld ?

Tot kort voor de shoot volg ik de weerapps nauwgezet op. We blijven in communicatie met mekaar en beslissen samen (tot de dag voor de fotoshoot) of we de shoot al dan niet laten doorgaan. Als het pijpenstelen regent en dat was niet het opzet van de shoot, dan prikken we een nieuwe datum.

Wat is inbegrepen in een fotoshoot voor particulieren?

Een fotoshoot voor particulieren omvat een gespecifieerd aantal digitale beelden in hoge resolutie zonder watermerk.

Maak jij ook de kaartjes bij communieshoots ?

Neen. Ik maak enkel de beelden die je in hoge resolutie ontvangt. Hiermee kan je zelf aan de slag bij een grafisch ontwerper of via commerciële sites om leuke kaartjes te laten maken.

Kan ik de locatie voor mijn fotoshoot kiezen?

Ja, we kunnen samen de locatie kiezen die het beste bij jou past, of het nu in de studio, buiten of op een andere locatie is. Het beste is om steeds met mij te overleggen omdat sommige locaties misschien gevoelsmatig OK lijken maar voor een mooie fotoreportage niet altijd geschikt zijn.